Kolečkové brusle K2 – novinky pro rok 2015

05.03.2015 11:40

Na příchod další bruslařské sezóny se nechystají jen milovníci in-line bruslení, ale také prodejci a především samotní výrobci bruslí. Jedním z těch nejzajímavějších je i americká a u nás velice oblíbená značka K2. Ta si pro letošní sezónu přichystala hned několik nových modelů, vybavených špičkovou a patentovanou technologií.

Segment pro bruslaře začátečníky beze změn

Modely pro začátečníky označené jako F.I.T. 80 a Athena osazené kolečky o velikosti 80 mm zasazených v kompozitovém plastovém rámu zůstaly oproti roku 2014 beze změn. Jde o ideální brusle pro ty, kteří požadují kvalitní a spolehlivé kolečkové brusle do začátku, díky nimž nebude problém zvládnout první bruslařské krůčky. Šněrování pomocí tkaniček, ložiska ABEC 5 s protiprachovou úpravou a hlavně prodejní cena pod hranicí 3 000 Kč z nich dělá cenově dostupné pro všechny začínající bruslaře a bruslařky.

 

Nejpopulárnější dámské kolečkové brusle K2 v novém designu

Střední třída v nabídce kolečkových bruslí K2 prošla kompletní designovou obnovou. Netýká se jen oblíbeného pánského modelu F.I.T. 84 Boa, ale také nejpopulárnějších dámských kolečkových bruslí na trhu nazvaných Alexis Boa. Jak již název napovídá, oba modely jsou vybaveny unikátním systém upnutí pomocí tzv. Boa systému. Jak vysvětluje zástupce autorizovaného prodejce K2 v Čechách, Miroslav Menšík z www.give.cz : „Jde o navíjecí kolečko s ocelovým lankem umístěném na předním jazyku boty brusle, které slouží pro rychlou a rovnoměrnou fixaci nohy v brusli. Tento unikátní systém upnutí nohy používá ze známých výrobců pouze K2 a ve srovnání s jinými typy upnutí (tkanička, různé rychloupínací systémy) je nesrovnatelně rychlejší a komfortnější.“ Jak pánský model F.I.T 84 Boa, tak i dámský model Alexis Boa, jsou osazeny 84 mm kolečky ukotvených v hliníkovém rámu a vybavené odolnými ložisky ILQ-7 s protiprachovou úpravou. Za cenu necelých 5 500 Kč tak získáte špičkové a stabilní brusle pro každodenní ježdění.

 

Nejvyšší třída prošla kompletní obnovou

Pro ty, kteří to s bruslením myslí opravdu vážně a patří mezi zkušené bruslaře, přináší K2 kompletně novou modelovou řadu. Modely VO2 Pro a VO2 Boa (oba v provedení pro muže i ženy) se liší pouze v systému upínání. Levnější model VO2 Pro není vybaven upnutím pomocí Boa, ale rychloupínacím systémem nazvaným K2 Speed Lacing. Velkou výhodou modelů VO2 Pro a VO2 Boa je patentovaný systém ventilace boty Vortech, pomocí něhož dochází k cirkulaci vzduchu uvnitř boty a noha je tak skvěle ochlazována. O transport vzduchu se starají 2 vzduchové kanálky, které nasávají vzduch v přední části brusle a předávají ho až do patní části. To ale není jediný způsob ventilace. O dokonalou cirkulaci vzduchu se stará i speciálně tvarovaná podrážka vybavená 7 otvory pro přívod vzduchu a 7 otvory výfukovými. Za cenu 6 499 Kč (model VO2 Pro) nebo 7 199 Kč (model VO2 Boa) tak získáte jedny z nejpropracovanějších bruslí na trhu.

Nový design nabízí i 2 modely vybavené technologií Hi-Lo (kombinace dvou 100 mm koleček vzadu a dvou 90 mm koleček vpředu). Jde o brusle VO2 X Pro a VO2 X Boa. Tyto kolečkové brusle K2 představují maximální výkon, komfort a rychlost a jsou určené velice zkušeným bruslařům. Ti však za tento bruslařský klenot zaplatí již něco kolem 8 000 Kč.

 

Fotogalerie: Kolečkové brusle K2 – novinky pro rok 2015

Záznamy: 5 - 7 ze 7

<< 1 | 2